Subscribe:

04 December 2011

Assalamualaikum...

Hye guys! Guess what?! I found these pictures!!!! Yeahhh!!! Comot sgt nih!!! Taken 6 years ago. Sooo lameeee sudahhhh.... Muke naif giler plus lagi muke hitam sebab kononnyer aktif sangat besukan. Sori Sary, I curik gambar u kat FB then upload dekat blog ni.

carik-carik mane saye? hehe.. =P

Roomate-roomate yang sangat best! Anith, Sary, Nina

Welcome!!!


Pusat Sumber. Didn't know why muke aku harus nak masak macam tu. Sangat coooommmm...oott...

Padang~~~

*Dah-dah~~ tak boleh nak upload banyak2 sgt gambar ni*

Well.. Hati harus ye nak tegelak besar bile tengok balik gambar-gambar lame ni but KMPk memang sangat indah. Itu tidak dinafikan. Ini semua gambar bersama roommate2. Gambar dengan geng-geng Tutor Physic 33 Lecture Physic 6 (TP33 LP 6) memang ade.. Tapi kat Pahang.. huwarghahaha!

Itu saje, thanks for reading this entry! =)
Assalamualaikum...

i'm trying to turn melancholy to magic.
i'm trying to make some sense out of it all.
i'd like to think that all this madness is good.
or did i just set myself up for all fall?
hurm... i dont think so..
all this heartbreak's left me in a stupor.
i dont want to be like this forever.
i longed so long for happiness to creep in.
and relieve me from this lifetime of pain.

How do we know bila kita betul-betul da "moved on"?

Bila satu hari kita bangun tidor, then we realized that we are no longer interested to know anything about that person / things / them?

Bila perkara-perkara yang pernah diguna pakai untuk menyakitkan hati kita satu masa dulu was no longer affecting our heart?

Bila rasa marah dan benci sudah lesap?

Belum betul-betul "moved on"? Susah nak cakap sebab susah nak decrypt semua mende alah ni dalam kriptografi hidup kita. Try harder, or at least try. soon... InsyaAllah. =|

28 November 2011

Assalamualaikum...

Anda-anda semua ketahuan tak yang lelaki pun memekapkan diri mereka? Wakakaka! Sila hayati benar-benar video di bawah ini.


Gelak macam nak tekencing tak? Kalau tak rase nak tekencing, itu anda tak normal. Hehe (joking!) Tahniah Aman Wan. Anda memang comel.. eceh~ yee sebenarnye anda memang hebat.
Waka! Waka! Hey! Hey!

=)

p/s: being annoying and acting gedik was too fun! ahaks~! u r dem rite Maria Elena! =)

27 November 2011

Assalamualaikum...

Guess she gave u things I didn't give to u. I hate to turn up out of the blue uninvited. But I couldn't stay away, I couldn't fight it. I'd hoped u'd see my face and that u'd be reminded. That FOR ME IT ISN'T OVER. Never mind, I'll find someone like u. I wish nothing but the best for u too. Don't forget me, I beg. I remember u said, "sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead" U know how the time flies. Only yesterday was the time of our lives. We were born and raised. In a summer haze. Bound by the surprise of our glory days.

Nothing compares.
No worries or cares.
Regrets and mistakes.
They are memories made.

Who would have known how bittersweet this would taste?

26 November 2011

Assalamualaikum...


Salam Maal Hijrah buat sume umat Islam di dalam dan luar negara. Semoga tahun baru ini mendatangkan sinar baru dalam kehidupan kita. InsyaAllah. =)

p/s: Syukur, alhamdulillah masih bernafas sehingga kini.

25 November 2011

Assalamualaikum...

Ini adelah hari Jumaat yg sangat berbahagia ye rakan-rakan. Kepam tak kepam, dah 4 hari 3 malam saye duduk kat rumah menjadi suri rumah tangga sepenuh mase. Cube mem-brain storming-kan otak untuk mengupdate belog ni. (dah brain nak lagi sebut otak, ayat ape nih?) Tapi, warghhh~~ duduk rumah xde cite best pon nak diceritekan melaenkan mimpi kene pakse kawen mlm td~~ wahaha!! <-- gelak cuak sbnrnyer sebab kene pakse kawen.

Last 2 weeks i went to One Utama with my fwen Nuyu, and i found dis thing....

guess what it is? As mention above. This is Ashtray. Yeahh~! it's cute rite. But it doesn't mean dat aku hisap rokok. Just snap mende alah ni, sebab merasekan ianye sgt subjektif untuk diri ini. (owh~ apekah maksudku ini?)

Baeklah, cukup setakat itu saje intro. Did u hear about Bell Palsy before? Palsy mungkin anda pernah dengar atau pun paralyzed atau pun kalau nak melayu sgt adelah kelumpuhan. Err... dan Bell erm.. mungkin la loceng? err.. okay loceng.. so Bell Palsy adelah Loceng Lumpuh? err.. itu sgt awkward. Baeklah, abaikan maksud Bell Palsy dalam bahasa melayu.

Actually, i'd suffered with this Bell Palsy last 3 months ago. Yes, last August during Ramadhan. (Ini memang kisah yg sgt lame sebenarnyer). Sila lihat kad2 kemajuan saye di Hospital2 yg berkenaan.


Huhu... majukan? 2 hospital kau aku di-refer. At first, I just go to Klinik Keluarga dekat Pantai Dalam ni je. Then, the doctor said "ini kene rujuk dekat pakar ni, saya tulis surat rujuk dekat PPUM ye". Ape2 lah doc, asal senyuman aku menjadi normal semula. 2 hari dapat MC, tapi sebenarnyer~~~ itu tak cukup!!! Bagilah aku sebulan cuti bergaji, barulah Umph!~ (over kau perempuan~).

Btw, terima kasih tuk Naju sebab anto pegi PPUM, Adib sebab anto pegi bus stop Pekeliling, Mama & Abah sebab sudi amek EL tuk anto Along pegi Hospital. Dan tidak lupa juge kepade kawan-kawan yg sgt mengambil berat dan tak putus2 col sampi aku sendiri pun dah naek malas nak angkat tepon sebab keadaan mulut yg senget ketika itu. Hehe.. *maap*

Bell Palsy ni sebenarnyer merupakan satu penyakit di mana saraf ke-7 di kedudukan muke ini tidak berfungsi secare normal ataupun bengkak. Bile da saraf ini tidak berfungsi secare normal, maka separuh daripada bahagian muke anda tidak dapat digerakkan. Biasenyer ini akan terjadi di bahagian sebelah kanan. Saya bernaseb baek sebab tahap Bell Palsy saya ini tidaklah terlalu kritikal. Hanya bahagian bawah mata sehingga ke dagu sahaja tidak boleh digerakkan. Bagi mereka yang di tahap kritikal, mereka mungkin tidak dapat menutupkan mata. Dan pabila tidur pun mata x boley nak tutup. Tidakkah itu seram? Seram bukan?

Alhamdulillah, saya dulu cume mengalami susah nak mengunyah ketika makan, dan lidah menjadi pelat dan rakan2 mengecop sy minah omputeh celop sebab cakap melayu tapi slank harus nak omputeh yg amat ketara dan sampai sekarang ni pon, saya masih lagi cakap tegagap-gagap mengalahkan gagak. Tapi yang sangat tak boleh blah, bile senyuman saye senget. Tidakkah itu HOT?? seperti Pitbull rasenyer diri ini. Huahahaha!

Menurut doktor, Bell Palsy ini terjadi disebabkan jangkitan oleh virus. Virus ape? saye pun x tau, sebab lupe nak tanyer doktor. Virus ini yang menyebabkan saraf membengkak dan muncul serta merebak di dalam keadaan cuace yg sgt sejuk. Dan tidak peliklah kalau saye terkene penyakit ini kerana di ofis, suhu bilik adelah 16 darjah celcius. Ini kalau nak terkencing pun, air kencing boley beku (ini hiperbola yg menipu sebnrnyer). Selain itu, Bell Palsy ini juga wujud jika seseorang itu menghidapi tahap stress yg melampau.

Tetapi Bell Palsy ini hanyalah kelumpuhan yg sementara saje. Bukan lah kekal. (syukur ya Allah). Kelumpuhan ini akan hilang dalam jangka masa 3 ke 4 bulan jika tidak memakan ubat. Tetapi, saye dulu.. doktor syorkan makan Prednisolone. Prednisolone adelah berfungsi untuk mengurangkan bengkak saraf itu tadi. Sekali makan 6 bijik. Pahit tak pahit rase ubat ini adelah belakang kire. Nak2 lagi telan waktu sahur, kalau luak kan balik ubat tu, itu memang dah jadi rutin harian la tu. Huhu~~ Hampir 2 bulan jugak bergantung pada ubat ni. Sebab doktor kate, kalo nak cepat elok, kene makan ubat secare konsisten. (bajet bagus la tu makan secare konsisten.. walhal~~~ selalu miss makan ubat).

Sekarang, Syukur, Alhamdulillah. Dah kembali kepada normal saye kire. Sebab saye senyum dah x senget. Huahahahaha!! Terima kasih semua. =)

Syukur Ya Allah. =)

21 November 2011

Assalamualaikum...

Adakah anda tahu yang memakan pisang goreng sambil menonton cerite spongebob itu adelah sangat nikmat? Tapi mungkin lebih nikmat apabila anda telah bernikah. Hihi.. maka saye mahu upload gambar Idzaidah dan Jamili punyer majlis persandingan semalam.

Idzaidah, ini hadiah dari Salwa & Umra ye. Hihi.. lupe letak kad. Maaf. =)

Muke2 bekas 5ST1 batch 2004.
Dalam hati masing2 cakap "sob~ sob~ kawen da Idzaidah ye, bile la turn aku plak."
(hehe.. joking!)

Since when ye, my face look like 'tepong komak' nih? btw, thanks Nano White. Huahahaha! (iklan sampingan)

Pengantin adelah berbaju biru kundang. Pengantin sangat cantik, maka tetapi keselebetan itu tetap hak mutlak saye. (mengape aku sgt selekeh dlm gmbr ini? - perlukan jawapan.)

Tahniah Idzaidah & Jamili. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. (why Jamili make dat face? Owh~ u should ask him by ur self.) Miahaha!

Baeklah, saye juge ingin membuat pengakuan yg semalam saye memang membawa kamera. Tetapi kamera itu kehabisan bateri, dan tanpa was-was die telah mati. Cieh! Aku begitu cuai~~

p/s: next wedding adelah wedding jiran sebelah rumah hujung minggu ni. Yes! Balik Pahang lagik!

17 November 2011

Assalamualaikum...


This time, I'm gonna live my life. I ain't no stepford wife. No I ain't perfect. Gonna find somebody who's worth it. And no u ain't that person. Coz u, i caught u constantly flirtin' with my bestfriend. So I guess I'll say goodbye. I'll find me another guy. Why u always making me cry. I can't stand it. No I can't stand it. No u can't be my man. It don't matter who u are, even if u were a star. You've got to go. So I guess I'll say goodbye. Go go go go go go. Read my lips I'm living and no I ain't teasing. This time it's for real. Gotta find u another girl coz this one sure ain't staying. By the time u finish what u're saying. I'll be gone.

p/s: Admire this song. Najwa's voice was very vavavoomm gituw~ and the big reason why u must love her, because she's big talent and hot! *auww~~*

14 November 2011

Assalamualaikum...

Hihi.. update jugak kan blog ari ni.. Hihi.. =) Ini sungguh tengah malam bagi diri saye yg akan bekerja pade hari esok.

Curik mase skit nak upload gambor kenduri kawen ira ari tu. Tapi x banyak la gambar, sebab den kan pengapit. Mano ei sompat nak tangkap gambar bagai. (alasan yg agak munasabah)

Ini kad ucapan yg den tampal kat hadioh nyor.

Ini pulok hadioh yg den kendong bawak po-ie ko Perok. Ekau nak hadioh besau macam ini, ekau kawen lah copat-copat. silap-silap kawan2 bagi ekau hadioh basikal roda tigo pun ado.

Ira dok bedebau-debau rasonyer jantung nak jadi bini orang.

Abg Epul yang akad nikah, eden pulo yg raso meremang2 bulu roma. Sekali lafaz jo, tahniah Abg Epul.

Hantaran nyor, sume pink. Ira memang suko pink. Cantik hantaran nyo. Nanti den kawen ekau boleh la tolong gubah tok eden yo ira.. lalala~~

Tahniah Ira dah jadi isteri org, jangan nakal2 lagi yo. =) Semoga kekal hinggo ke akhir hayat la yo. Amin.. =)

Mas Kahwin.

Cincin.

Hehe.. Maaf lah, gegau sikit gambor ei. Tangan den memang masalah sikit kalau snap gamb rush-rush ni.

Majlis sanding tema ei purple + pink. Chantek bukan? =)

gambau ei curik dekat fb ira. eheh~~ eden pengapit ei, muko nak toye ajo. pengapit laki segak. eceh~~ kepak kepak kepak kepak jantong jantong jantong jantong~~ *bunyi kompang kononnyer* (tebiat)

eden pun turut gedik nak pakai inai. memulo nak pakai 3 jari jo, mcm pengantin laki kononnyor, tapi den kene pakse pakai 10 jari~~ hasilnyor...

Eden memang tanpa was-was pakai inai ni. sebab sebolah mak ira pakai kan dan sobalah lagi, mok su dio pakaikan. eden turut kan ajo. hasilnyor inai tak bape pekat ni haa.. den pkai 2 jam jo. sobab den da nok tido. pakai jam 1pg buko jam 3pg, tak larek dah den nak nunggu nyor, ngantok bobonar. mate den dah mocam celik-celik oyam da haa~~ (tangan sebelah cerah, sebelah gelap) *cacat*

Begitulah sedikit sebanyak laporan dr eden. Den da ngantok ya amat ni haa.. Dis week mau pulang ko Pahang pulo. Idzaidah da nak kawen. Kalau den tok datang, den kene sengkeh kepala nanti.

p/s: maaf, rosakkan bahasa n9. sedang cube lg nak belajau! =) Sekian, terima kasih.

10 November 2011

Assalamualaikum...
*sile bace dengan penuh loghat ke-Pahang-an*

Hihi.. sempat lagi kan koi nak update belog.

Kat ateih nih adelah gambor Ira & Abg Epul waktu betunang (eceh~~ dudok renggang-renggang). 7 tahun mereka be-ghodong ye sesedare sekalian. Macam-macam hal mereke tempuhi, namun akhirnye mereka bersatu jugok =) (ayat nak skema je).

Well~~ koi sebenarnyer tok sabor nak g petang ni weyh!! Koi patutnyer tak kije ari ni, tapi disebabkan boih suh jugak masuk kije, koi terpakse lah. Nak wat guane, koi ni staff biase je, die tuh boih. Kalau langgor arahan kang, die tak nok plak bayor gaji koi nih.

Semoge selamat lah perjalan pergi dan balik koi nanti ye. InsyaAllah. =)

p/s: Sorry, walaupun tinggal kat Pahang.. tapi aku x berape fasih sgt loghat Pahang ni. (cieh~~ belagak org bandor sgt). Lupe daratan!